Az N800 korát megelőző funkciókkal és tudással rendelkező készülék, mely több, mint navigációs eszköz.

 

A Mobil Internet Device (MID) kategória újdonság a piacon. Ezek az eszközök túllépnek az egyszerű navigációs funkciókon, mely gyakorlatilag alapfunkcióvá válik. Ám az N800 ebben is többletet nyújt. A termék nemcsak az Internetes funkciókkal bővült, hanem egy vadonatúj, hardveres 3D gyorsítást támogató processzorral a SiRF Prima-val szerelték. A 600 MHz-es teljesítménnyel működő processor mindent visz! Ez utóbbi kijelentést akár szó szerint is érthetjük, hisz ilyen teljesítmény mellett a mai állapotban nem létezik olyan WinCE kompatibilis szoftver, amelynek a futtatása nehézséget okozna az eszköz számára. Sőt a 3D-gyorsítást csak később megjelenő szoftverek használják majd ki. Szintén ritkaság a készülék kijelzőjének nagy felbontása. A 800x480 pixelt tartalmazó képernyőn minden részlet jól látható. A készülékbe 2 GB memóriát telepített a gyártó, így rengeteg tárhely áll rendelkezésre adatok tárolására. Lehetőség van ennek bővítésére is a készülék oldalán elhelyezett SD-nyílásba tehetünk memóriakártyát.

 

Most pedig lássuk többletet! Ami az átlagosnál többet jelent egy MID készülékben egy PNA-hoz képest az az Internet-elérés. Ehhez az N800 Wi-Fi és Bluetooth kapcsolatot támogat. A Wi-Fi ismeri a titkosítási eljárásokat is, így nem csak nyílt


hálózaton léphetünk fel a világhálóra. Bluetooth kapcsolat  és egy arra alkalmas telefon segítségével pedig GPRS kapcsolatot létesíthetünk. Ennek hátránya, hogy mobilszámlánkat növeljük használat közben, de nincs szükség ingyenes Wi-Fi pont keresésére, bárhol hozzá férhetünk kedvenc weboldalainkhoz. A böngészéshez a Windows CE operációs rendszerre optimalizált Internet Explorer áll rendelkezésre. Ha nem csak böngészni szeretnénk a neten, tarthatjuk a kapcsolatot ismerőseinkkel a Messenger CE változatával. Ahhoz, hogy ezt megnyithassuk, be kell lépnünk a Windows felületre, mely a főmenüből könnyen elérhető. A Windows felület megnyitása után nem csak a Messengert, hanem irodai programokat is elérhetünk. Teret kapott a Microsoft népszerű irodai programjainak Windows CE nézőkéje. Így nem lehet gond egy dokumentum, táblázat vagy prezentáció megtekintése. Szintén a Windows CE felületről érhető el a PDF-olvasó. Található még itt multimédia megnyitására alkalmas alkalmazás (Media Player, képnéző), valamint játék és egy .rar kicsomagoló is. Ha már kiléptünk, elindíthatjuk az Internet Explorert is, nem szükséges a készülék főmenüjébe visszalépni, megtalálható a Windows CE felületen is.

 

Természetesen a készülék nem nélkülözi a ma már megszokottnak mondható eszközöket sem. A navigáción felül a látványosan animált főmenüben megtalálható a zene-, videolejátszó, képnézegető, játékok, segédprogramok és kisalkalmazások (pl. ebook olvasó és flash-lejátszó)

 

Összefoglalva kijelenthetjük, hogy az N800 mindent tud, amit egy ilyen kategóriájú eszköztől elvárhatunk, sőt... Nem sok választja el a terméket attól, hogy PDA-nak nevezzük. Aki egy mindentudó eszközt keres, érdemes lesz az N800-at választania.

Különösen ajánlott - Mobilaréna

2009 Global Sources Electronics Design díj győztes

Specifikáció

 

Technikai specifikáció:
Kijelző méret:4.3" Érintőképernyős WVGA LTPS LCD
Kijelző felbontás:800 x 480 pixel (16:9 képarány)
Processzor (CPU):SiRF Prima, Dual Core 600 MHz, ARM11
Memória:2 GB (tárhelynek használható)
Memória (RAM):128MB (programok futtatásához)
Memóriakártya:SD/MMC/SDHC foglalat, max. 8 GB
Bluetooth:Kihangosítás, DUN (Dial-up networking)
GPS-vevő:SiRF GRF 3i+, 64 csatorna, beépített antennával
TMC:Opcionális, külső TMC vevő csatlakoztatható
Internet elérés:WiFi, Browser, Messenger
Zene lejátszás:MP3*, WMA9, WAV
Video lejátszás:MPG, AVI , ASF, WMV, RMVB, RM
Fotó megjelenítés:JPEG, BMP, GIF, PNG
E-book:.TXT file, betűtípus és méret beállítással
Hangszóró:Beépített
Fülhallgató kimenet:2.5mm Jack
Operációs rendszer:Microsoft Windows CE .Net 6.0 Core
USB:Mini-B USB foglalat, High speed USB2.0, ActiveSync és Mass storage támogatás
Akkumulátor típus:Li-Polymer, 1500 mAh
Térkép szoftver:Opcionális
Méret:108 x 75.6 x 14.5 mm
Csomag tartalma

A csomag tartalma:

  • Wayteq N800 PNA navigációs eszköz
  • Ceruza/Toll
  • Autós tartó (tapadókorong+kar)
  • Szivargyújtó töltő (autós használathoz)
  • Használati utasítás
  • USB kábel