A WayteQ az elmúlt években kedvező ár-érték arányú androidos táblagépeivel lett ismert a hazai piacon, a vállalat azonban a hagyományos navigációs megoldásokat sem szorítja háttérbe. A WayteQ x980BT és x880 GPS eszközök elsősorban azoknak jelenthetnek megoldást, akiknél elsődleges szempont a megbízható, folyamatos GPS-vétel. Mindkét készülék az elődjeiknél megszokott külsővel és áron érkezik, ám ezekhez képest dupla processzor, RAM és tárhely kapott helyett bennük.


A WayteQ x980BT 5”-es kijelzővel bír, melynek felbontása 800 x 480. A gyors és pontos helymeghatározásról és követésről az MStar MSR2112 GPS vevő gondoskodik, amely 66 csatornán is képes kommunikálni a műholdakkal. Integrált 250 MHz-es segédprocesszora külön GPS számításokra használható, emellett az új navigációs szoftverek 3D megjelenítéséért felelős 2D/3D gyorsító is helyet kapott a készülékben. 8 GB memóriája 32 GB-ig bővíthető MicroSD kártyával.
 
A készülék navigáció mellett multimédiás célokra is használható, képes megjeleníteni videót, fényképet, a menüben pedig egyszerű, ám hasznos alkalmazások állnak rendelkezésre, úgy, mint számológép vagy mértékegység-váltó.
A készülékről játszott hangok adott rádiófrekvencián keresztül továbbíthatók az autó saját hangrendszerére, így amellett, hogy a navigáció hangját hangosabban, tisztábban hallgathatjuk, a GPS-en tárolt zenéket és videókat is lejátszhatjuk az autóban.

 
Az x980BT támogatja a Bluetooth kapcsolatot, így a készülék hangszóróját telefonunk kihangosítójaként is használhatjuk. A névjegyben tárolt adatokat át lehet tölteni a készülékre, így hívásfogadáskor vagy –indításkor a másik fél azonnal azonosítható és előkereshető.
 
A 66 csatornás MStar MSR2112 GPS vevőről, a kétmagos, 800 MHz-es processzorról beépített segédprocesszorral valamint a bővíthető memóriáról a WayteQ x880 esetében sem kell lemondanunk.
A pontosan 0,7”-kel kisebb készülék 480 x 272-es kijelzőfelbontással és cserélhető akkumulátorral érkezik.
A WayteQ x980BT ajánlott bruttó 19.900 Ft-os, míg a WayteQ x880 ajánlott bruttó 15.900 Ft-os ártól érhető el.
Mindkét GPS navigáció megvásárolható Sygic 3D navigációs szoftverrel együtt is – autós vagy teherautós verzióban –, mely tartalmazza Európa minden országának térképét élettartam-frissítéssel. Ebben a konstrukcióban az x980BT bruttó 33,900 Ft-os, az x880 pedig bruttó 29.900 Ft-os ártól vásárolható meg.
 
A WayteQ Europe Kft.-ről
WayteQ Europe Kft.a WayteQ Hongkong Ltd. képviseletében magyar tulajdonú vállalatként 2009 óta foglalkozik kommunikációs eszközök forgalmazásával Magyarországon. Tevékenységének középpontjában a megbízható és költséghatékony megoldások fejlesztése és értékesítése áll. Kínálatában megtalálhatóak az okostelefonok, táblagépek, GPS navigációk, set-top boxok és egyéb multimédiás eszközök. A vállalatról további információt a www.wayteq.eu oldalon talál.